Lot-Us is een zelfhulpgroep voor mensen met een psychiatrische achtergrond. Opgericht door twee ervaringsdeskundigen. Zij worden daarbij ondersteund door twee vrijwilligers en een beroepskracht.

Veel mensen hebben de behoefte om te praten over problemen met iemand die begrijpen wat je bedoelt. Bijvoorbeeld als je praat over psychoses. Zij weten echt hoe het voelt en herkennen wat je vertelt.

De ervaringsdeskundigen zijn in eerste plaats lotgenoten. Mensen die weten hoe het voelt. Maar ze hebben ook geleerd om op een prettige manier met hun ziekte om te gaan. Lotgenotencontact is een prima manier om elkaar te ondersteunen. Om van elkaar te leren. Om je verhaal te vertellen aan mensen die het echtr begrijpen en doorvoelen. En behalve dat je steun krijgt, geef je ook kracht aan groepsgenoten. 

Voorwaarden

Iedereen is welkom met vragen én niemand gaat met lege handen naar huis!

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze groep. 

Aanvragen

Iedere dinsdag- en vrijdagmiddag is er een inloopmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur in kamer 10 in de hal van het hoofdgebouw Huize Padua in Boekel.

Ook worden er thema avonden en bijeenkomsten georganiseerd in Gemert.

Voor meer informatie kunt u ons bellen of mailen: 

Tel. 0492-846375
E. lot-genotenhp@hotmail.com

Meer informatie

U kunt bij Lot-Us terecht voor informatie, maar ook gewoon voor een praatje en een luisterend oor. Motivatie en herkenning zijn sleutelwoorden. Laagdrempeligheid staat voorop en de koffie en thee staan klaar! Het verplicht u tot niets en u wordt er vast een stukje wijzer van.