A.O. (Anonieme Overeters)

Anonieme Overeters biedt een programma van herstel van dwangmatig eten door het werken aan de Twaalf Stappen en het toepassen van de Twaalf Tradities van OA. De bijeenkomsten en andere hulpmiddelen voorziet een gemeenschap van mannen en vrouwen die ervaring, kracht en hoop met elkaar delen en elkaars anonimiteit respecteren. OA vraagt geen contributie of andere vergoedingen; OA onderhoudt zichzelf door vrijwillige bijdragen van de leden.

Bij Anonieme Overeters ligt de nadruk niet alleen op gewichtsverlies, gewichtstoename of behoud van gewicht, of obesitas of diëten. Het richt zich op lichamelijk, emotioneel en spiritueel welzijn. Het is geen religieuze organisatie en promoot geen specifiek dieet.

Leden van Anonieme Overeters verschillen op vele manieren, wat ons verbindt is onze gemeenschappelijke ziekte en de oplossing die we hebben gevonden in het programma van OA. Welkom thuis.

Voorwaarden

We verwelkomen iedereen die het verlangen heeft te stoppen met dwangmatig eten.

Kosten

Aan deze groep zijn geen kosten verbonden, wel wordt een kleine bijdrage voor koffie en thee gevraagd.

Aanvragen

Kijk voor meer informatie op www.anonieme-overeters.nl.

Meer informatie

Ben jij een dwangmatige overeter?

Nu dat je Anonieme Overeters gevonden hebt, wil je misschien weten of ons programma bij je past. Velen van ons vonden het prettig om de volgende vragen te beantwoorden om te achterhalen of we een probleem hebben met dwangmatig eten.

 1. Eet ik als ik geen honger heb of onthoud ik mezelf van voedsel als mijn lichaam het nodig heeft?
 2. Heb ik eetbuien zonder aanwijsbare reden en eet ik door totdat ik overvol zit, of zelfs totdat ik misselijk ben?
 3. Voel ik me schuldig of schaamtevol over mijn gewicht of over hoe ik eet?
 4. Eet ik verstandig waar anderen bij zijn en compenseer ik het als ik alleen ben?
 5. Heeft mijn eetgedrag invloed op mijn gezondheid of de manier waarop ik mijn leven leid?
 6. Als bij mij emoties hoog oplopen - zowel positief als negatief - grijp ik dan naar voedsel?
 7. Maakt mijn eetgedrag mijzelf of anderen ongelukkig?
 8. Heb ik ooit gebruik gemaakt van laxeermiddelen, overgeven, diuretica, overmatig sporten, dieetpillen, injecties of andere medische oplossingen (inclusief chirurgie) om mijn gewicht onder controle te houden?
 9. Vast ik of beperk ik mijn voedselinname om mijn gewicht onder controle te houden?
 10. Fantaseer ik over hoe veel mooier mijn leven zou zijn als ik een ander gewicht of andere maat zou hebben?
 11. Heb ik de continue behoefte om iets te kauwen of iets in mijn mond te hebben zoals: eten, kauwgom, pepermunt, snoepjes of drinken?
 12. Heb ik ook voedsel gegeten wat verbrand is, bevroren of bedorven; uit containers bij de supermarkt; of uit de vuilnisbak gehaald?
 13. Zijn er soorten voedsel die ik niet kan wegleggen als ik eenmaal de eerste hap genomen heb?
 14. Heb ik ook gewicht verloren met een dieet of een "periode van controle" gevolgd door een periode van ongecontroleerd eten en/of gewichtstoename?
 15. Besteed ik te veel tijd aan denken aan eten, met mezelf in discussie gaan over wat en of ik wil eten, het volgende dieet of sportkuur plannen, of calorieën tellen?

Heb je sommige van deze vragen met "ja" beantwoord? Zo ja, dan kan het zijn dat je een probleem hebt met dwangmatig eten of overeten, of op weg bent om deze te ontwikkelen.

We hebben ondervonden dat het beoefenen van het Twaalf Stappen programma van Anonieme Overeters de manier is om deze progressieve ziekte tegen te houden. Anonieme Overeters is een gemeenschap van mannen en vrouwen die door het delen van ervaring, kracht en hoop, aan het herstellen zijn van dwangmatig overeten. We heten iedereen welkom die wil stoppen met dwangmatig eten. Er zijn geen verplichte bijdragen of vergoedingen voor leden; we zijn zelfvoorzienend door middel van eigen contributies en we accepteren geen donaties van buitenaf. OA is niet aangesloten bij publieke of private organisaties, politieke bewegingen, ideologieën of religieuze doctrines; we hebben geen mening over aangelegenheden buiten OA. Ons primaire doel is om ons te onthouden van dwangmatig overeten en om de boodschap van herstel over te dragen aan degenen die nog steeds lijden.