Lyme

De ziekte van lyme is een infectie die veroorzaakt wordt door een bacterie. De ziekte wordt opgelopen door een tekenbeet en begint vaak met een rode huiduitslag rond de beet en griepachtige verschijningen.

Waarom deze groep ?

Aan mensen die de ziekte van Lyme hebben zie je vaak niet in een oogopslag dat ze lichamelijk iets onder de leden hebben. In de buitenwereld is er vaak onbegrip en ontbreekt het gevoel van erkenning. Onbegrip ontstaat op het werk, in de vriendenkring, bij familie, zelfs bij medici. Soms zelfs in het gezin. Mensen met Lyme raken zodoende veel kwijt, en kunnen in een isolement terecht komen. 

Voorwaarden

Wat we binnen de groep vertellen, horen en meemaken blijft binnen de groep, uit respect voor ons allemaal. We hebben het code woord "stop" waarmee je aangeeft dat het je even te veel wordt.

 

Kosten

Deelname aan deze groep is gratis. Voor koffie en thee wordt een kleine vergoeding gevraagd.

 

Aanvragen

Aanmeldingen lopen via Stichting zelfhulpnetwerk Zuid-Oost Brabant .

Dependance Helmond e.o. 

Molenstraat 74a
5701 KH Helmond

T: 0492 - 47 60 62
E: helmond@zelfhulpnetwerk.nl
W: www.zelfhulpnetwerk.nl

Meer informatie

Praten met lotgenoten 

Geen controle meer over je lichaam hebben, los van de vele andere klachten, maken mensen die de ziekte hebben onzeker en geven en geven hun het gevoel dat ze vaker alleen staan.

Bij lotgenotencontact Lymies vind je een luisterend oor. Je kunt vertellen waar je tegenaan loopt wanneer je iets geregeld wilt hebben. Lotgenoten kunnen luisteren naar elkaars ervaringen en adviezen. 

Deelname is al mogelijk indien je doel is om alleen maar even samen te zijn met je lotgenoten. 

Als je de ziekte van Lyme hebt loop je tegen veel drempels op. Samen kunnnen we werken aan manieren om de drempels kleiner te maken. Delen met elkaar, je ervaringen vertellen, samen ervaren en elkaar steunen, luisteren, open staan voor de ander, begrip en respect voor elkaar zijn de beginselen van de groep.