Wat biedt Humanitas?

  • Home-Start biedt ondersteuning, praktische hulp en vriendschappelijk contact aan ouders met kinderen tot en met 14 jaar. Als ouders geeft u zelf aan wat uw behoefte is. Kortom: uw vraag staat centraal en u geeft aan op welke gebieden u steun wenst. De vrijwilligers van Home-Start bieden u een steuntje in de rug.
  • Na een scheiding heeft ieder kind recht op contact met beide ouders. BOR (Begeleide Omgangs Regeling) richt zich op het begeleiden van gescheiden ouders met één of meerdere kinderen tussen 0 en 12 jaar. Het belang van het kind staat altijd voorop. Het regelen van de zorg- en opvoedtaken is niet altijd even makkelijk, maar wel een wettelijke verplichting. Het gaat dan om het opstellen en naleven van de omgangsregeling. Vrijwilligers van Humanitas zijn opgeleid om u te begeleiden.?

    Heeft u ervaring als ouder of opvoeder? Biedt u een luisterend oor? Bent u geïnteresseerd in anderen en bent u één dagdeel per week beschikbaar voor een gezin? Dan zijn wij op zoek naar u. Voorafgaand aan het vrijwilligerswerk volgt u een training van één dagdeel per week gedurende vijf weken.

Voorwaarden

Ieder project heeft een vaste coördinator en bij haar meldt u zich aan. In gesprek met de coördinator kunt u uitleggen welke vragen u heeft. De coördinator gaat daarna op zoek naar een vrijwilliger die u - of uw gezin - kan ondersteunen. Daarna wordt de vrijwilliger aan u voorgesteld en als het klikt, komt de vrijwilliger elke week bij u thuis. Samen bespreekt u op welke wijze u steun wilt of een helpende hand bij praktische zaken. Wilt u meer informatie neem dan gerust contact met ons op.

Kosten

Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.