Heeft u ondersteuning nodig bij formuleren van uw hulpvraag, het maken van keuzes of het oplossen van problemen? De gemeente is verplicht om gratis cliëntondersteuning voor u te regelen. Een cliëntondersteuner is iemand die u in uw belang handelt, u ondersteunt met informatie en advies en bijvoorbeeld mee gaat naar een gesprek met iemand van de gemeente. Dit alles met als doel om een zo passend mogelijke oplossing voor uw hulpvraag te vinden. Zeker voor mensen die informatie wat minder snel tot zich kunnen nemen en het veld wat minder goed kunnen overzien, is een cliëntondersteuner van belang.

De meeste mensen vinden het prettig als de cliëntondersteuner iemand uit de eigen omgeving is: bijvoorbeeld een familielid of iemand uit de buurt. Daarnaast zijn er in Gemert-Bakel ook vrijwilligers opgeleid die de rol als cliëntondersteuner in kunnen vullen: denk aan een ouderenadviseur of een ervaringsdeskundige.
Lukt het u zelf niet om een goede cliëntondersteuner te vinden ? Dan kunt u contact opnemen met de LEVgroep Gemert-Bakel.  Zij hebben een coördinerende rol en koppelen u dan aan iemand die u kan ondersteunen.

Meer informatie

Bel met: 0492-363026 of kijk op www.levgroep.nl onder locatie Gemert-Bakel