Vriendencoaching bestaat uit gespecialiseerde individuele begeleiding op maat, gericht op sociale zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. Het doel van Vriendencoaching is het opbouwen van een vriendschap die, uiteindelijk ook, zonder begeleiding voortgezet kan worden.
De Vriendencoach van De Schoolpedagoog helpt kinderen en jongeren bij het maken en houden van vrienden. Uw kind leert sociale vaardigheden en krijgt meer zelfinzicht zodat hij/zij vanuit zelfvertrouwen sociale contacten leert aangaan.
De Vriendencoach brengt kinderen en jongeren die op zoek zijn naar vriendschap met elkaar in contact.

We gaan samen op zoek naar mogelijkheden in de sociale omgeving van uw zoon of dochter. Graag doen we dit samen met u, want u kent uw kind het beste. Ook de meester of juf kan helpen bij het  herkennen van potentiële vrienden. De leerkracht ziet uw kind namelijk iedere dag in een omgeving vol kansen tot sociaal contact. De Vriendencoach benut deze kansen samen met uw zoon of dochter om ervoor te zorgen dat uw kind zich sterker voelt en een vriendschap kan opbouwen die, uiteindelijk ook zonder begeleiding, voortgezet kan worden

Voorwaarden

Vriendencoaching is bedoeld voor kinderen en jongeren die het moeilijk vinden om sociale contacten op te bouwen en hier wat extra hulp bij kunnen gebruiken.

Kosten

Vriendencoaching kan worden vergoed vanuit een PGB.

Aanvragen

Stuur een mailtje naar: vriendencoach@deschoolpedagoog.nl