Voor familie en vrienden van alcoholisten.

Al-Anon Familie Groepen vormen een vereniging van familie en vrienden van alcoholisten. die (misschien) nog steeds drinken, die in AA of op een andere manier nuchterheid hebben gevonden of die misschien niet langer deel uitmaken van ons leven.

Voorwaarden

Wat u in de groep hoort en wie u hier ziet, blijft binnen vier muren.

Kosten

Het lidmaatschap is gratis. Al-Anon voorziet in haar eigen behoeften door vrijwillige bijdragen van de leden.

Aanvragen

Voor aanmelding kunt u terecht op de website van al-anon, of neemt u anders contact op met Stichting Zelfhulpnetwerk Zuid-Oost Brabant.

Dependance Helmond e.o. 

Molenstraat 74a
5701 KH Helmond

T: 0492 - 47 60 62
E: helmond@zelfhulpnetwerk.nl

Meer informatie

Al-Anon is een unieke gemeenschap, die bestaat uit mensen, van verschillend ras en geloof, uit vele landen en alle lagen van de bevolking met maar één doel: de familieleden en vrienden van alcoholisten te helpen, zonder bindingen met sektes, kerken, politieke organisaties, of welke andere instellingen dan ook.

In de Al-Anon Familie Groepen bespreken we onderling onze ervaringen en geven elkaar kracht en hoop bij het oplossen van onze problemen. Wij geloven dat alcoholisme een gezinsziekte is en dat verandering van levenshouding kan bijdragen tot ons herstel.

We doen dat door het programma van de Twaalf Stappen te volgen, door te proberen oplossingen te vinden voor de problemen die wij allemaal heb-ben met de angst, de onzekerheid en de scheefge-groeide gezinsverhoudingen waarmee de ziekte van het alcoholisme gepaard gaat. We leren hoe wij een zinvol en bevredigend leven kunnen leiden.

Wij zouden het fijn vinden iets van u te vernemen!
Laat het ons a.u.b. weten als u vragen hebt of als u meer informatie of hulp van ons wilt ontvangen.