Elke week op een vaste morgen of middag wordt met een groep mensen een wandeling gemaakt. Iedereen kan meedoen, want er zijn verschillende wandelroutes vanaf 2 tot 8 kilometer. Stap voor stap conditie opbouwen is belangrijk.  Momenteel zie je al veel mensen in kleinere groepjes in het Gemertse genieten van de mooie omgeving. Al wandelend vindt men ook dit voorjaar weer gezelligheid, vriendschap en oog voor de natuur.

Wandelen is goed voor lichaam en geest. Elke dag een aantal kilometers wandelen is prima voor je gezondheid. Zo worden de risico’s op hartaandoeningen, diabetes en overgewicht drastisch verlaagd. Ook heeft het bewegen een positief effect op je stemming. Lekker ongedwongen, maar toch actief bezig zijn met elkaar.

Vanuit die gedachten is een commissie aan de slag gegaan om een aantal voorwaarden te scheppen voor gezamenlijke wandeltochten. Het verzamelpunt wordt voorlopig het gebouw van speeltuin De Wieken, Valeriusstraat 135 in Gemert. Fietsen kunnen daar veilig worden gestald, er is een mogelijkheid om van het sanitair gebruik te maken en vooraf en na afloop een kopje koffie, thee of iets fris te drinken. Misschien kent u iemand in de buurt die u kunt vragen om mee te gaan. Breng wel zoveel mogelijk een veiligheidshesje mee. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Alleen betaalt u (natuurlijk) wel zelf uw consumptie.

 Bent u geïnteresseerd, bel dan naar dorpsondersteuner Theo Saalmink, 06 83617000. Hij registreert ook uw voorkeuren qua afstanden en starttijden en eventuele andere wensen.