Omschrijving

De dagbesteding is erop gericht om op een laagdrempelige manier mensen een fijne dag te bezorgen in  huiselijke sfeer. Ik vind het belangrijk dat de gasten zich hier fijn voelen en nog hun eigen zelfstandigheid blijven ervaren. De dagbesteding zal ook wat meer structuur geven in de week. Daarnaast zal het de leefwereld van de gasten verruimen en zal men meer het gevoel van zingeving gaan ervaren. Daarnaast kunnen mantelzorgers op deze manier ontlast worden omdat zij veelal door de zorg die ze verlenen aan huis zijn gebonden. Ze kunnen  nu met een gerust hart tijd voor zichzelf nemen.

De gasten verblijven in een mooie lichte ruimte met uitzicht op de tuin met vijver. Er kunnen maximaal 6 gasten per dagdeel deelnemen. De invulling van de activiteit gebeurt in onderling overleg. Dit kan zijn: geheugentraining, spel, iets creatiefs, bakken etc. Men kan zelf aangeven wat men graag zou willen leren en ondernemen. Als het weer het toelaat kunnen de activiteiten ook buiten in de tuin plaatsvinden of onder het overdekt terras.

Lichamelijke beperkingen zijn geen probleem zolang de deelnemer zelfstandig kan eten en redelijk zelfstandig het toilet kan bezoeken. Het toilet is voorzien van beugels. De locatie is met een rolstoel goed te bereiken.

Contactgegevens

Wanneer u belangstelling heeft voor deze dagbesteding kunt u contact opnemen met Beppie van Stiphout, tel: 06-47504975 of info@de-ontmoetinglaarbeek.nl

Heesweg 25 5741 CR Beek en Donk

Kaart