CA Helmond 

Cocaine Anonymous Helmond is een groep mensen die bij elkaar komen om hun ervaring, kracht en hoop met elkaar te delen opdat ze aan de oplossing van hun gemeenschappelijke probleem kunnen werken en anderen kunnen helpen te herstellen van hun verslaving.” Hoewel de naam doet klinken alsof het alleen om cocaineverslaving gaat richten wij ons op alle soorten verslaving , en is iedereen hier welkom . Wij gebruiken het 12 stappen programma van AA omdat het bewezen heeft dat het werkt.

De beste manier om iemand te bereiken is door op een gelijkwaardig niveau te communiceren. CA leden zijn allemaal verslaafden die met hun herstel bezig zijn en die erin slagen clean te blijven door met anderen te werken. We hebben verschillende sociale, etnische, economische en religieuze achtergronden, maar we hebben allemaal met elkaar gemeen dat we verslaafd zijn.

Voorwaarden

“De enige voorwaarde voor lidmaatschap is het "verlangen" om te stoppen met het gebruik van cocaïne en alle andere drugs en alcohol.”

  • Alles wat je hier hoort , en wie je hier ziet blijft binnen de 4 muren.
  • Wij luisteren slechts en geven geen commentaar of adviezen ,  na de bijeenkomst is er alle ruimte om iemand aan te spreken voor eventuele adviezen.
  • Lachen en humor is essentieel voor deze groep.
  • Wij oordelen en veroordelen niet.

Kosten

“Er zijn geen financiële verplichtingen bij CA; we voorzien in onze eigen behoeften door onze eigen (vrijwillige) bijdragen.”
Voor koffie en thee wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Aanvragen

Cocaine Anonymous Helmond komt elke maandagavond om haf 8 bij elkaar in het gebouw van de Zorgboog (keyserinnendael), ook op feestdagen.

Er is altijd iemand aanwezig die je welkom heet.

Kanaaldijk N.O. 70
5701 SB Helmond 

Meer informatie

“Ons voornaamste doel is om bevrijd van coke en alle andere drugs en alcohol, te leven en om anderen te helpen bij het vinden van die vrijheid.”

Het enige doel van Cocaine Anonymous Helmond is om aan individuele verslaafden hulp te bieden voor hun herstel. Het is onze ervaring dat het werken met anderen die lijden aan dezelfde aandoening de meeste effectieve manier is om clean te worden en te blijven.

CA houdt zich uitsluitend bezig met het ondersteunen van persoonlijk herstel van de individuele drugsverslaafde die naar ons toekomt om clean te worden en te blijven.

We houden ons niet bezig met onderzoek op het gebied van verslaving, medische of psychiatrische behandelingen, drugsvoorlichting of welke andere vorm van voorlichting dan ook – alhoewel leden aan zulke activiteiten kunnen deelnemen op persoonlijke titel.