De Zonnebloem is er voor iedereen met een lichamelijke handicap. Jong en oud. Wie je ook bent en wat je ook graag doet.Wil jij mensen leren kennen met wie het klikt? Wil je eropuit, om dat te doen wat je leuk vindt? Of ken je iemand met een fysieke beperking die dat graag zou willen? Neem dan contact met ons op en kijk met ons naar de mogelijkheden. Er kan zoveel meer dan je denkt. De zonnebloem verzorgt thuis bezoek, orgnaiseert evenementen en uitstapjes en dagactiviteiten in de buurt.

Voorwaarden

Als je lichamelijk beperkt bent door ziekte of handicap en behoefte hebt aan bijvoorbeeld een dagje uit of een bezoek van een vrijwilliger, dan kun je je aanmelden. Om deel te nemen moet je wel boven de 18 jaar oud zijn. De Zonnebloem is er niet voor mensen met een verstandelijke beperking.

Kosten

Voor huisbezoek zijn er geen kosten, maar voor de meeste andere activiteiten, zoals dagtochten, theatervoorstellingen en aangepaste vakanties, wel. Ons uitgangspunt is dat je tegen dezelfde prijs als iedereen moet kunnen deelnemen aan activiteiten: een beperking of handicap moet geen meerkosten met zich meebrengen.

Je betaalt daarom een redelijke, marktconforme prijs en de Zonnebloem neemt de extra kosten voor bijvoorbeeld de zorg en begeleiding voor haar rekening. Voor minder draagkrachtige deelnemers blijven kortingen uiteraard mogelijk. Om te bepalen wat redelijk is, kijken we naar de prijzen van ‘gewone’ aanbieders in het lagere prijsklassensegment.

Aanvragen

Aanmelden als deelnemer aan activiteiten kan via de website
 

Meer informatie

www.zonnebloem.nl en zoek dan "in de buurt" naar de lokale zonnebloemafdeling