Omschrijving

Wij ondersteunen mensen om zich naar vol vermogen te ontplooien en werken daarbij vanuit een antroposofische inspiratie. Dit betekent dat we uitgaan van de mogelijkheden, talenten en wensen van cliënten en rekening houden met zijn of haar beperking.

Bronlaak is een unieke dorpsgemeenschap in Oploo waar mensen met beperkingen én talenten met een geïndiceerde zorg- of hulpvraag, het dagelijks leven delen. Bewoners en medewerkers ontwikkelen zich door elkaar te ontmoeten in het samen wonen, het samen werken en het ontspannen in de vrije tijd. Bronlaak kent een rijk cultureel leven dat zichtbaar wordt in (jaar)feesten, interessante concerten, voorstellingen en exposities (open toegang). Bronlaak wordt gezien als het negende kerkdorp van de gemeente Sint Anthonis.

Bronlaak bestaat uit verschillende woonhuizen en werkgebieden op het landgoed/terrein. Ook is er, op 3 kilometer afstand, een woonhuis met daaraan gekoppeld een werkgebied en is een bosgroep gesitueerd op het nabij gelegen MOB complex. In het dorp St. Anthonis zijn vijf woonhuizen vanuit Bronlaak bewoond en biedt de lunchroom Markant gelegenheid tot een kopje koffie. In de landschapstuin van het zorgcentrum Pantein ’t Hoogveld is een werkgebied van Bronlaak verantwoordelijk voor het onderhoud en de dieren. In totaal zijn er 196 intramurale zorgplaatsen en ongeveer 20 extramurale cliënten aangesloten bij Bronlaak.

In onze visie ontwikkelen mensen zich met en aan elkaar. Daarom noemen wij onze zorg sociaaltherapie. Cliënten voelen zich bij ons thuis in een woon- en/of werkgemeenschap. Het dagelijkse samen leven en werken staat voorop en wij willen onze cliënten met onder andere veel culturele en gezamenlijke activiteiten een rijk leven bieden.

Diensten:

  • Wonen en logeren voor mensen met een verstandelijke beperking, meervoudige beperking en / of gedragsproblematiek
  • Begeleiding thuis voor mensen met een verstandelijke beperking, meervoudige beperking en / of gedragsproblematiek
  • Dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking, meervoudige beperking en / of gedragsproblematiek
  • Leerwerktrajecten voor mensen met en zonder een verstandelijke beperking, meervoudige beperking en / of gedragsproblematiek

Contactgegevens

De Seizoenen, locatie Bronlaak

Gemertseweg 36
5841 CE Oploo

Tel:(0485) 388 911
E-mail: informatie@deseizoenen.org
Website: www.deseizoenen.org

Kaart