Als u voor iemand anders zorgt, of zelf zorg nodig heeft maar daarover de regie wilt behouden, valt er enorm veel te regelen en te organiseren. U bent misschien wel elke dag aan het bellen om hulp te organiseren en vindt het vast wel eens vervelend dat u anderen daarmee moet belasten.

 

Zorgsite kan u daarbij helpen. Op Zorgsite maakt u een eigen, afgesloten website aan, waar u familie, vrienden, kennissen en zelfs zorgverleners toegang toe kunt geven. Hierop staat bijvoorbeeld een rooster, waar u alle taken waarbij u hulp nodig heeft kunt plaatsen. Alle mensen die lid zijn van uw Zorgsite ontvangen dan regelmatig een takenlijst, en kunnen zichzelf inplannen voor taken en momenten waarop het hen uit komt.

 

Voordelen

  • U hoeft in de meeste gevallen niemand meer achterna te bellen, mensen nemen zelf actie om zich in te plannen voor taken. Dat scheelt u een boel tijd en zorgen.
  • Ook mensen waarbij u zelf niet snel om hulp zou aankloppen (kennissen, collega's, buurtbewoners) kunnen zichzelf inplannen en meehelpen. U hoeft zich dus niet 'schuldig' te voelen, de keuze om te helpen ligt bij de anderen!
  • Doordat iedereen kan zien welke taken er allemaal zijn, is de kans groot dat mensen zich uit eigen beweging voor meer taken gaan inplannen dan waar u zelf om gevraagd zou hebben. Ook is te zien wie er allemaal een grote bijdrage levveren en dat inspireert de anderen om wat extra te doen. Op zie manier krijgt u een grotere, trouwere groep ondersteuners dan wanneer u het op andere manieren zou organiseren.
  • U kunt taken met een persoonlijk karakter toebedelen aan een kleine groep van mensen die u daarmee vertrouwt. De andere leden van uw Zorgsite kunnen zich hier dan niet voor inschrijven.
  • U kunt Zorgsite ook gebruiken om op een centrale plek informatie te delen met uw familie, vrienden en kennissen (bijvoorbeeld met een verslagje van een doktersbezoek), of om relevante informatie te delen met professionele zorgverleners (bijvoorbeeld thuiszorg, verpleegkundige, of huisarts). 

 

 

Voorwaarden

Zorgsite kan door iedereen gebruikt worden. 

Kosten

Zorgsite is kosteloos beschikbaar voor alle inwoners van Deurne, Helmond en Someren, en cliënten van Savant Zorg en De Zorgboog.

Woont u in Asten, Gemert-Bakel en Laarbeek, dan betaalt u een kleine bijdrage (minder dan 10 euro per maand). De actuele tarieven vindt u op http://zorgsite.nl/nl/tarieven/

Aanvragen

U kunt met een paar klikken een Zorgsite voor uzelf of voor iemand anders aanmaken op zorgsite.nl.

Meer informatie

Kijk snel op www.zorgsite.nl of ga direct naar