Arbeidsmatige dagbesteding

Een arbeidsmatig dagebestedingstraject is bedoeld voor deelnemers met psychosociale of meervoudige problematiek voor wie een arbeidstraject niet haalbaar is.

Wat?
Daginvulling, structuur en ritme in een veilige en sociale werkomgeving

Hoe?
Je werkt een aantal dagdelen in de week in een echte praktijkomgeving en maakt echte producten, voor echte klanten. Alleen doe je dat hier in een veilige omgeving, in een groep of alleen. Bij ons hoor je er echt bij, je doet mee en dat geeft je een goed gevoel. Je vergroot zo je sociale vaardigheden. De klanten kunnen bedrijven zijn, maar ook particulieren die iets wat jij gemaakt hebt kopen in de winkel, de webshop of het restaurant. Afhankelijk van je behoeften en mogelijkheden zoeken we passend werk op een van onze eigen afdelingen: tuinderij, restaurant, creatief, productie,magazijn en timmerwerkplaats. Samen met een trajectbegeleider bepaal je welke doelen je wilt en kunt bereiken en op welke manier dat kan. Aan de hand hiervan wordt er een individueel begeleidingsplan opgesteld.

Arbeidstraining ( met mogelijkheid tot certificering)

In een arbeidstraject krijg je ook een vaardighedenonderzoek met een training aangeboden. Je leert dan omgaan met onder meer werkdruk, autoriteit en continuïteit en je verbetert je vaardigheden. Dit alles wordt vastgelegd in je portfolio.

Wat?
Daginvulling, structuur en ritme in een veilige en sociale werkomgeving

Hoe?
Arbeidstraining vindt plaats op een van onze afdelingen, waarbij je begeleid wordt door een werkbegeleider en een trajectbegeleider. Je werkt een aantal dagdelen in de week in een echte praktijkomgeving en maakt echte producten, voor echte klanten. Nu nog in een veilige omgeving, in groep of alleen, maar met de bedoeling om de overstap naar een reguliere werkplek mogelijk te maken. Samen met een trajectbegeleider bepaal je welke doelen je wilt en kunt bereiken en op welke manier dat kan. Aan de hand hiervan wordt er een individueel begeleidingsplan opgesteld. Je krijgt een vaardighedenonderzoek en een training aangeboden. De nadruk ligt op het ontwikkelen van werknemersvaardigheden, het opbouwen van arbeidsritme en het uitbreiden van je vakkennis. De klanten kunnen bedrijven zijn, maar ook particulieren. Afhankelijk van je behoeften en mogelijkheden zoeken we passend werk op een van onze eigen afdelingen: tuinderij, restaurant, productie, magazijn, timmerwerkplaats. 
Aan het eind van het traject heb je de mogelijkheid om een erkend certificaat te behalen op het gebied van catering, Veilig werken, houtbewerking of de heftruck.

Hoe lang?
De duur van het traject en het aantal dagdelen worden in overleg met jou bepaald. 

 

Voorwaarden

Voorwaarden:
Wil je in aanmerking komen voor Sociale activering, dan dien je je begeleidbaar op te stellen en je afspraken na te komen.  Overige voorwaarden en afspraken bespreken we met je tijdens een intakegesprek.

Kosten

Kosten arbeidsmatige dagbesteding:
Een traject wordt in veel gevallen betaald door de gemeente. Per dagdeel ontvang je een symbolische vergoeding. Deze vergoeding ontvang je naast je uitkering.

Kosten arbeidstraining:
Een traject wordt in veel gevallen betaald door de gemeente. Per dagdeel ontvang je een symbolische vergoeding. Deze vergoeding ontvang je naast je uitkering.

 

Aanvragen


Via Centrale Intake SMO Helmond e.o.

Locaties:

Jobfactory (arbeidsmatige dagbesteding en arbeidstraining)

Tuinderij de Bundertjes (arbeidsmatige dagbesteding en arbeidstraining)