Omschrijving

Woonzorgcentrum Hof van Bluyssen van Amaliazorg is in het centrum van Asten te vinden. Hof van Bluyssen is een sfeervolle zorginstelling met aandacht voor de cliënt. Bij Amaliazorg staat menselijk geluk voorop. Wij bieden zorg, wonen en welzijn aan ouderen. Zo wonen er psychogeriatrische (dementerende) bewoners in het verpleeghuis, hebben we huurappartementen waar zorg à la carte geboden wordt en kunnen thuiswonenden ouderen vier maal per week deelnemen aan dagverzorging. 

Faciliteiten
Hof van Bluyssen is gelegen op een van de mooiste plekjes van het klokkendorp. Pal in het centrum, omringd door het prachtige groen van ‘D’n Hof’. Er zijn tal van voorzieningen in het woonzorgcentrum. Zo is er een winkel, een recreatiezaal, een restaurant, kapel / stilteruimte, kapper, pedicure en een informatieloket. Ook vinden er regelmatig recreatieve en educatieve activiteiten plaats. Hof van Bluyssen beschikt bovendien over een hele mooie ruime tuin waar een wandeling gemaakt kan worden en waar u rustig kunt genieten op verschillende zitplaatsen.

Belevingsgericht
Een van de kernwaarden van Amaliazorg is: de cliënt staat centraal. Daarom is onze dienstverlening belevingsgericht. Dit betekent dat wij naar het individu kijken. Wij beschouwen elke cliënt als een uniek persoon, met een eigen sociale achtergrond, levensgeschiedenis en levensstijl. Onze medewerkers werken elke dag met bezieling.

Psychogeriatrisch verpleeghuis
Er is plaats voor 40 psychogeriatrische (dementerende) verpleeghuisbewoners in Hof van Bluyssen. U komt dan te wonen in één van de vier kleinschalige groepen in een huiselijke omgeving, zoveel mogelijk zoals u dat thuis gewend bent. Wij vinden het belangrijk dat u ondanks uw zorgvraag uw eigen leven kunt blijven leiden. Hierbij houdt een vast team medewerkers zoveel mogelijk rekening met uw individuele leefwijze en wensen. Wij bieden structuur en een veilige woonomgeving waar u zich thuis kunt voelen. Zo worden gevoelens van angst en onveiligheid zo veel mogelijk beperkt en wordt er zo lang mogelijk een beroep gedaan op nog herkenbare aspecten. Dit is belangrijk voor mensen met dementie. Om hier te kunnen wonen heeft u een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (ZZP VV 5 of 7).

Huurappartementen Hoffelijk Wonen
Ook zijn er 20 huurappartementen onder de noemer Hoffelijk Wonen die zich bevinden in een van de vleugels van woonzorgcentrum Hof van Bluyssen. Zeer geschikt als uw geest steeds vaker meer wil dan uw lichaam. En als u erover nadenkt om kleiner te gaan wonen. In de ruime, lichte en praktische huurappartementen kunt u naar behoefte gebruik maken van zorg en aanvullende diensten. U leidt uw leven zoals u gewend bent, maar dan in een beschutte omgeving met zorg en welzijn à la carte. De meeste appartementen zijn bedoeld voor bewoning door 1 persoon. Een enkel appartement is geschikt voor 2 personen. U heeft een woon/slaapkamer met open keuken en een badkamer met toilet. Uw woning richt u geheel naar eigen smaak in. Het idee dat u zelfstandig woont met de vrijheid die u nodig heeft, in een comfortabele en veilige omgeving. Dat is het gevoel van Hoffelijk Wonen.

Dagverzorging
Dagverzorging is bedoeld voor ouderen die door lichamelijke klachten thuis niet goed meer 'uit de voeten" kunnen of vergeetachtig zijn en daar last van hebben. Ook mensen met dementie kunnen terecht op de dagverzorging. Dagverzorging kan ertoe bijdragen dat u langer thuis kunt blijven wonen, dat uw partner, familie of andere mantelzorgers wat meer tijd krijgen voor zichzelf en dat u leeftijdgenoten ontmoet om in een huiselijke omgeving samen op een gezellige en nuttige manier de dag door te brengen.

Dagverzorging wordt aangeboden op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00-16.00 uur. Hof van Bluyssen biedt een gevarieerd activiteitenaanbod waaronder creatieve bezigheden, activiteiten om uw lichamelijke conditie op peil te houden, gezelschapsspelen en geheugentraining, maar ook gezellig samen koffie drinken, de krant (voor)lezen en samen praten over diverse onderwerpen waarbij eventueel een speciale gast wordt uitgenodigd. Onze grote tuin nodigt uit tot een dagelijkse wandeling of tot buitenactiviteiten. Uiteraard worden activiteiten afgestemd op uw persoonlijke wensen en interesse. De begeleiding is in handen van ervaren en betrokken medewerkers en vrijwilligers. Voor deelname aan dagverzorging heeft u een indicatie van het CIZ of de WMO nodig. Ook zonder indicatie kunt u aan dagverzorging deelnemen. De kosten zijn dan voor eigen rekening.

Interesse?
Wilt u een kijkje komen nemen of meer weten? Bekijk onze website (www.amaliazorg.nl) of neem contact op via 0493-328444 of receptie-hvbluyssen@amaliazorg.nl. U bent van harte welkom voor een vrijblijvende rondleiding.

Contactgegevens

Wilhelminastraat 29

5721 KG Asten

0493-328444

 

Kaart