Omschrijving

Senzer vindt dat iedereen de kans moet krijgen om mee te doen op de arbeidsmarkt. Jong, oud, met of zonder werkervaring of arbeidsbeperking.

Senzer is het werkbedrijf voor de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel. We voeren de Participatiewet uit voor zeven gemeenten, waaronder Laarbeek. Senzer is gespecialiseerd in arbeidsintegratie en werk & participatie. We stimuleren mensen om te komen tot werk of - als dat nog niet kan - tot maatschappelijke deelname. Eenvoudig gezegd: we maken meedoen mogelijk.

Voor wie?
We zijn er voor iedereen die aan de slag wil en daar ondersteuning bij kan gebruiken. Bijvoorbeeld in een van de volgende situaties:
•             Je had werk maar bent werkloos geworden, of wordt dat binnenkort.
•             Je hebt werk maar wil jezelf verder ontwikkelen in een nieuwe baan.
•             Je hebt een lichamelijke of geestelijke beperking.
•             Je hebt onvoldoende werkervaring.
•             Je bent vroegtijdig schoolverlater en je hebt geen diploma.
•             Je hebt een opleiding afgerond die niet aansluit op de huidige arbeidsmarkt.
Speciaal voor ex-gedetineerden bieden wij een full-service dienstverlening aan op het gebied van wonen, welzijn en werk.

Ondersteuning bij werk
We ondersteunen je bij het vinden van (ander) werk. Een baan die past bij jouw talenten en ervaring. Dit kan een gewone baan, een leerwerkplek of vrijwilligerswerk zijn. Er zijn volop mogelijkheden. Natuurlijk is het ook goed om zelf actief mee te denken en te werken. Wij helpen je op weg, maar je moet zelf de stappen zetten. Elke stap, groot of klein, is er een richting jouw baan.

Inkomensondersteuning
Als je niet volledig in je inkomen kunt voorzien, kun je bij ons terecht voor eventuele (extra) inkomensondersteuning (in de volksmond ook wel bijstandsuitkering genoemd). We kijken dan meteen samen met jou naar de mogelijkheden om aan werk te komen.

Bijzondere bijstand
Ook is het mogelijk om Bijzondere Bijstand aan te vragen. Bijzondere bijstand is voor mensen met een laag inkomen die noodzakelijke extra en bijzondere kosten niet kunnen betalen. Inwoners uit Deurne, Asten, Someren, Gemert-Bakel en Laarbeek kunnen deze aanvraag bij ons indienen.

Een heel netwerk om jou te helpen
Werk voor iedereen is ons uitgangspunt. Door mensen, bedrijven en organisaties te verbinden, willen wij als centrale speler de arbeidsmarkt in de regio Helmond-De Peel verder versterken. We hebben een speciale afdeling die zich alleen richt op werkgevers. Ook met het onderwijs hebben we veel contact. Het is natuurlijk belangrijk dat er na je opleiding aansluiting is bij werk.

Daarnaast kijken we ook naar andere dingen in je leven die het misschien lastiger maken om werk te vinden. We werken intensief samen in een netwerk van maatschappelijke organisaties en gemeenten. Bijvoorbeeld met de LEV-groep, MEE en stichting ORO. Zodat wij samen jou het beste kunnen helpen!

Regio Helmond-De Peel
De arbeidsmarktregio Helmond-De Peel bestaat uit de gemeenten Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren.

Toekomst
Wat de reden ook is dat je op dit moment geen werk hebt: wij bieden je toekomst. Ook voor mensen die nog niet aan de slag kunnen in een betaalde baan bieden we mogelijkheden om maatschappelijk actief te zijn. Nieuwsgierig? Bel ons, neem een kijkje op onze website of bezoek onze balie aan de Churchilllaan 109 in Helmond. Je bent van harte welkom!

Contactgegevens

Montgomeryplein 6
5705 AX Helmond

Telefoon 0492-582 444
https://www.senzer.nl/

Kaart