Omschrijving

GewoonUNIEK heeft als visie 'zo gewoon mogelijk, specifiek indien nodig'. Iedereen is gewoonUNIEK en mag bij ons ook zeker zichzelf zijn.  Wat voor kwaliteiten heb jij?

Begeleiding individueel vindt plaats in de thuissituatie of op onze locatie in Miero.  Indidivuele begeleiding is nodig als je net dát beetje extra nodig hebt om te kunnen functioneren in een wereld die vaak overweldigend is. We willen je niet veranderen, we willen je graag tools aanreiken om meer zelfstandig en zelfredzaam te kunnen zijn. Tools om het contact met anderen aan te gaan of te onderhouden. Tools waarmee je jouw leven zo prettig mogelijk maakt. 

Tijdens groepsactiviteiten of logeren maken wij het voor onze cliënten zo fijn en leuk mogelijk want juist als de cliënt het fijn en leuk heeft wil hij of zij vaker deelnemen en daar ook zijn of haar best voor doen. Het leerrendement bij leuk en fijn is veel hoger dan wanneer een cliënt liever niet wil deelnemen. De doelen die we afgesproken hebben in het ondersteuningsplan zijn hierbij leidend.

Groepsbegeleiding.
Onze groepsactiviteiten zijn divers en afgestemd op en met de cliënt. Denk daarbij aan zwemmen, museum, workshops, pretpark, speeltuin, lasergame, survival, koken enz. enz.  Allemaal plekken om te werken aan je doelen in contact met de ander.  Zijn deze activiteiten te druk dan is er ook (prikkelarme) BSO. Onze groepsactiviteiten vinden plaats op zaterdagen en op schoolvakantiedagen. Wij werken met 1 begeleider op 3 cliënten. Indien nodig werken we 1 op 1. Cliënten worden opgehaald en weer thuis gebracht.

Naast deze groepsactiviteiten bieden we dagelijks gespecialiseerde NaSchoolse Opvang (NSO) aan.  Deze vindt plaats in Mierlo van 15.00 tot 19.00 uur. Er wordt samen gekookt er gegeten (niet verplicht). Op woensdag en vrijdag beginnen we vaak eerder.

Logeren
Driemaal per maand organiseren we een logeerweekend. In de 'even' weken een weekend centerparcs of gelijkwaardig. In het andere weekend organiseren we een prikkelarm weekend op vakantiepark het Wolfsven in Mierlo.  In de schoolvakanties organiseren we midweeken in verschillende vakantieparken. Naast dit aanbod hebben we regelmatig weekenden met een thema zoals: culinair, pretpark, japan, survival, Harry Potter, show je talent, jongensweekend, meisjesweekend, gameweekend enz.
Omdat we cliënten zo flexibel mogelijk willen maken is ervoor gekozen om de keuze vrij te laten voor het weekend dat men mee wil. Dat resulteert in een wisselende samenstelling van de logé s en begeleiding.  Uiteraard wordt hier rekening gehouden met klik, leeftijd, vriendschappen en interesses.  Tijdens onze weekenden is de begeleiding ook 1 op 3.  Cliënten worden opgehaald en weer thuis gebracht.

Tijdens onze groepsactiviteiten en logeren wordt gewerkt aan doelen zoals vastgelegd in het ondersteuningsplan.

Sociale vaardigheidstraining
In januari 2018 zijn wij gestart met een sociale vaardigheidstraining 'op maat'. We merken bij onze groepsactiviteiten en logeerweekenden op dat er bepaalde sociale aspecten erg moeilijk zijn en willen hier dieper op ingaan tijdens speciaal samengestelde groepjes cliënten waarin vooral flink geoefend kan worden in een veilige omgeving. 

Access BARS
Kinderen die mee op weekend gaan of verblijven op BSO en NSO krijgen regelmatig een BARS behandeling (vrijwillig en in overleg met ouders). Deze BARS behandeling laat beperkende gedachtes los over verschillende aspecten van het leven. Cliënten ervaren het als zeer ontspannend en vragen zelf om een behandeling. 
Een BARS behandeling vindt plaats in een stoel of op een massagetafel. Door bepaalde punten op het hoofd lichtjes aan te raken worden overtuigingen, conclusies, aannames, oordelen los gelaten. Het is te vergelijken met het defragmenteren van je computer. Dingen die er niet meer toe doen gaan weg en creëren ruimte voor nieuwe dingen. 

BRAINBLOCKS
Brainblocks is een mooie manier om inzichtelijk te maken wat autisme is en wat betekent voor jou. Wat gebeurt er in je hoofd als er informatie binnen komt, wat gebeurt er in je hoofd als je boos wordt?  

MatriXmethode
De matriXmethode is een methode om op doeltreffende wijze je hoofd leeg te maken en om angsten op te lossen. Jouw beleving is daarbij het startpunt. Je hoeft situaties niet opnieuw te doorleven. Door vragen te stellen los je je angst binnen een uur op zonder in te gaan op de inhoud.

Contactgegevens

GewoonUNIEK
Marktstraat 56
5731 HX  Mierlo

tel: 06-14825477

email: info@gewoonuniek.com

website: http://gewoonuniek.vpweb.nl/

Kaart

https://www.google.nl/maps/place/Marktstraat+56,+5731+HX+Mierlo/@51.4455871,5.6243684,17z/data=!4m13!1m7!3m6!1s0x47c726bdb043ba25:0x9f2c7d25d9141f55!2sMarktstraat+56,+5731+HX+Mierlo!3b1!8m2!3d51.4454887!4d5.6244287!3m4!1s0x47c726bdb043ba25:0x9f2c7d25d9141f55!8m2!3d51.4454887!4d5.6244287