Omschrijving

Je ziet maar zelden mensen die als individu, zonder sociale achterban, zelfredzaam kunnen zijn. Mensen kunnen moeilijk zonder een of andere samenlevingsvorm. Bij Activiteitenplek de Heerevelden kiezen wij als samenlevingsvorm het gezin. We willen mensen de kans bieden om onder normale omstandigheden (het gezin) te functioneren. Het gezin biedt warmte en continuiteit en geeft een gevoel van saamhorigheid. 

We maken geen onderscheid in leeftijd, achtergrond en afkomst en we richten ons niet op bepaalde doelgroepen. Voor een plezierige samenwerking moet er om te beginnen een wederzijdse 'klik' zijn. 

Iedereen maakt deel uit van het gezin en iedereen heeft zijn of haar verantwoordelijkheden. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden. Als iemand hoog betrokken is en ergens 'tijdvergeten' mee bezig kan zijn dan is er sprake van ontwikkeling en wordt er plezier beleefd. Betrokkenheid en welbevinden zijn dan ook belangrijke uitgangspunten voor onze manier van werken.

Er is veel mogelijk en we staan open voor ideeën en mooie initiatieven van anderen. Enkele voorbeelden zijn:

  • keramisch vormgeven
  • houtbewerken 
  • dieren verzorgen (paarden, hond, kippen)
  • tuinwerkzaamheden
  • muziek maken

 

De begeleiding bij de activiteiten kan betaald worden vanuit het Persoons Gebonden Budget (PGB) van de deelnemer en/of ZIN in onderaannemerschap van een zorginstelling.

Voor de toekenning van een PGB of ZIN is een indicatieaanvraag noodzakelijk.

Contactgegevens

Bel of stuur een e-mail om nader kennis te maken.

Familie Pierik

Heereveldseweg 74, 5423 VM Handel

Tel. 06-22544918 e-mail info@deheerevelden.nl

Voor meer informatie kun je ook onze website bezoeken

www.activiteitenplekdeheerevelden.nl.