Omschrijving

Groepsbegeleiding

Action Kids biedt verschillende clubs aan, op verschillende dagen voor de verschillende leeftijdsgroepen. Met deze clubs wil Action Kids voor iedere cliënt een zinvolle groepsactiviteit aanbieden zodat we aan de persoonlijke doelen kunnen werken. De clubs worden op een laagdrempelige manier aangeboden waarbij de cliënten zichzelf mogen zijn.

 

Kortdurend Verblijf

Het principe van de begeleiding tijdens het tijdelijk verblijf is gelijk aan die van de groepsbegeleiding; door middel van activiteiten wordt er gewerkt aan doelen uit het zorgplan. Er wordt echter niet thuis geslapen wordt. De overnachtingen tijdens het tijdelijk verblijf vinden plaats in vakantiehuisjes van verschillende vakantieparken in Nederland. Hiermee heeft Action Kids een laagdrempelige en goedkope accommodatie die voldoet aan de algemene veiligheidseisen.

 

Individuele begeleiding

Voor niet elke cliënt is (enkel) begeleiding in een groep de passende oplossing; er wordt per cliënt afgestemd welke combinatie wenselijk is. Om deze reden biedt Action Kids waar nodig individuele begeleiding aan cliënten. Hierin wordt er door een Individueel Begeleider samen met de cliënt en ouders in de thuissituatie gewerkt aan doelen uit het zorgplan. Deze doelen kunnen zeer sterk uiteenlopen van aard, bijvoorbeeld het leren plannen van huiswerk, het stimuleren van de zelfredzaamheid, het verbeteren van samenspel met andere cliënten uit het gezin of verzelfstandiging in het verkeer. Vaak wordt individuele begeleiding gebruikt als een aanvulling op de groepsbegeleiding, zodat er optimaal aangesloten kan worden bij de zorgbehoefte van de cliënt.

Contactgegevens

Email: info@actionkids.nl

Telefoon: 06-20123435

Website: http://www.actionkids.nl

Kaart